30.4.2017

Life remains the same

Tervehdys!

Taas hujahti lähes vuosi ilman uusia tarinoita, mutta silti lukija(robotti)ni ovat uskollisesti muistaneet käydä kurkkaamassa blogin sisältöä säännöllisin väliajoin. Toivottavasti joku oikea ihminenkin on tilastoja kaunistellut edes silloin tällöin menneen vuoden aikana. Vappu lähestyy taas kerran ja lunta ei ole maassa taaskaan kuin viitisen senttiä, joten ei mitään sen suurempaa uutta auringon alla.

Musiikkia on väännetty hiljakseen aina fiiliksen sattuessa. Viimeisen julkaisun jälkeen onkin tullut neljä kipaletta ulos, kaksi Jarkot-Duo - ja kaksi Triton in Void -nimen alla. Aloitetaanpas iskelmistä.

Vanhassa mökissä on tarinallinen, melankolinen iskelmä, jonka lähtösoinnut syntyivät yhdellä ruokatunnilla. Biisin syntyprosessi oli sinällään helppo, sillä tarina tuli melkein kuin itsestään, eikä soittokaan nyt ihan mahdottomia ottanut. Laulaja Jaska päivitti melodiaa hieman omanlaisekseen ja homma oli paketissa - tai niin sitä voisi luulla. Miksaus tuotti ongelmia, ja väänsin biisiä pitkään ja hartaasti vajavaisilla taidoillani. Välistä tuntui, että ei tästä voi mitään kelvollista syntyä, mutta lopulta ihan hyvä skipale siitä tuli. Tsekkaa itse.


Kun iskelmien vauhtiin päästiin, niin tarkastellaan seuraavaksi Eteenpäin -kappaletta. Biisi on jokseenkin ensimmäinen viime vuosien aikana tehdyistä nauhoituksista; se on ollut olemassa muutaman vuoden ja elänyt omaa elämänsä. Välistä biisistä piti tulla Triton in Void -biisi, välistä koneellista poppia. Lopputuloksena tuli kuitenkin iskelmä, jossa on mukana rapahtavia elementtejä. Ja juu, rappi ei kuulu viimeisessä versiossa juurikaan, mutta aiempi nauhoitus oli ihan sitä itseään. Sanoitus on tehty meidän ihanille tyttärille, jotka kasvavat ja aikuistuvat niin mahdottoman nopeasti. Miksaus meni pieleen, sillä biisissä on aivan liian paljon alakertaa.



Ja sitten rokkiosaston pariin. Heinäkuussa esiintyi Kuopiossa Whitesnake, bändi jota on tullut kuunneltua sekä nuorena että myös näin vanhana partana. Mahtava keikka. Ennen starttia Kuopioon nauhoitin muutamia riffejä, joista syntyi sittemmin kappale nimeltä Shine. Biisistä tuli ihan mainio, vaikka siihenkin tuli tungettua miksauksessa liikaa alakertaa. Sanoitus oli työn takana, mutta siitä tulikin loppujen lopuksi ihan ok, pienimuotoinen ihmiselämän tutkielma. Viimeiset sanat väänsin kasaan noin kolmelta yöllä ennen laulunauhoituspäivää. Jasu aistii laulussa mainiosti tunnelman.



Viimeiseksi mennään miesten (mielikuvitus)maailmaan. Queen of Dreams -biisin aihiot jäivät mieleeni vuosia sitten olleista Tritonin treenistä, ja olihan se pakko vääntää niistä kokonainen skipale. Biisin teemariffi ja a-osa ovat kitaristi Jallen käsialaa. Sopivan kertosäkeistön tekeminen oli hieman työlästä, mutta aika hyvä siitä loppujen lopulta tuli. Soolon tähän whitesnakemaiseen shuffleen soittaa kitaramestari Anssi. Valitettavasti en edes tällaisena digiaikana saanut kohdistettua Anssin lähettämää sooloa täysiin taimiin. Sorry. Mutta itse biisi on aika rock, kuuntele vaikka itse.


Triton in Voidin kappaleet ovat soineet aika tiuhaan erilaisissa nettiradioissa, josta kiittäminen on marketing manager Simuletoa. Hän on jaksanut tutkia erilaisia vaihtoehtoja ja lähetellä kappaleita radioihin. Vaikka tämä musiikintekeminen on puhtaasti amatöörimäistä puuhastelua, niin onhan se mukavaa jos ja kun joku jossain päin maailmaan näitäkin teoksia kuuntelee.

Mutta mitäs nyt? Noh, nauhalla on kolme uutta Triton in Void -biisiä, joten lisää tulee halusit tai et. Toivottavasti muistan kirjoittaakin niistä jotain vielä tämän vuoden puolella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti